joi, 18 februarie 2010

Prima Casa 2 si statul pomanagiu!

Dragi Romani!
Suntem martori cum statul roman face eforturi disperate sa inteleaga ce se petrece cu el insusi si din ce cauza lucrurile nu merg!
Din nou, o gaselnita ieftina si , vom dovedi nerealista si discriminatorie, ni se serveste ca un lucru de mare pret.
Prima Casa 2. Up-date-ul unui program , altminteri binevenit din punct de vedere social, dar complet eronat din punct de vedere al conceptiei. Aflam din presa de azi ca aceia care locuiesc in case luate pe chirie foarte ieftina de la ANL isi pot cumpara locuintele prin Prima Casa 2. Este discriminatoriu si am sa va spun de ce: oamenii aia deja au beneficiat o data de pomana de la stat, acum din nou sunt privilegiati, fiind pe lista de prioritati a unui program de finantare cu dobanda preferentiala si garantie guvernamentala. Nu e corect! Unii dintre ei au facut ani de zile economii, platind sume modice pe chirii ,iar acum tot ei sun privilegiati! Statul face aici o discriminare deosebita si e si un exemplu clar de lipsa de intelepciune. Valoarea caselor de la ANL depaseste , in valoare neta, plafonul de aproximativ 700 de milioane de euro cat este acum la Fondul de Garantare pentru Prima Casa.
Asta inseamna ca statul cauta o metoda sa se autofinanteze pentru ca banii pe care ii incaseaza ANL-ul merg la.....Bugetul de Stat! Interesant, nu? Se fac doua discriminari: pe de o parte o categorie de oameni care au mai beneficiat in trecut de pomana statului sunt din nou favorizati , iar pe de alta parte firmele de constructii si dezvoltatorii sunt iarasi discriminati, pentru ca ei in veci nu vor putea sa concureze cu ANL-ul la preturile de vanzare!
Este inca o metoda de a ne minti in fata, este inca o incercare disperata a statului roman de a face rost de bani apeland la solutii imorale.

3 comentarii:

  1. Cei care locuesc in locuinte de tip ANL sunt in mare parte oameni cu "relatii" ,daca ne uitam in parcarile blocurilor ANL nu sunt chiar atat de nevoiasi

    RăspundețiȘtergere
  2. Exact asta spun si eu!
    Dupa ce ca au beneficiat de atatea "facilitati" ,iata, pomana in ceea ce-i priveste nu se mai opreste!
    In timp ce altii, cetateni la fel de onesti, chiar daca muncesc ca sclavii sunt obligati sa faca si credite cu danabzi foarte mari , dupa ce au trait ani de zile la nistii chirii de ti se face parul maciuca....
    Nu e o treaba corecta! Unii sunt "mai egali" ca altii" !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Un articol bun, dar titlul induce in eroare. Ceea ce se intampla nu este pomana in adevaratul sens al cuvantului (de altfel nu consider ca o politica sociala este o pomana) ci mai degraba clientelism.

    RăspundețiȘtergere