vineri, 19 martie 2010

Emisiune cu mari revolutionari (Ion Iliescu, Petre Roman, Dumintru Mazilu, Claudiu Iordache)

Am urmarit ieri seara, pe Antena 3, emisiunea lui Mihai Gadea, anuntata si considerata a fi editie speciala.
Vreau sa ma opresc putin asupra acestui fapt pentru ca este important din mai multe puncte de vedere.
In primul rand, s-a dovedit ca Mihai Gadea poate sa vorbeasca si fara sa aiba conotatii tendentioase si mincinoase in retorica lui. Problema este ca ,de data asta, nu mai era Basescu si gasca lui incriminata in emisiune. Nu care cumva sa va imaginati ca am o stima pentru Basescu si ai lui, dar ,repet, l-am vazut pe Mihai Gadea vorbind fara rautate si fara ranchiuna si asta merita notat ca eveniment.
Dupa care am remarcat un vorbitor plin de energie si in mare forma cu toate ca are 80 de ani: Ion Iliescu. Petre Roman a fost ceea ce a fost in primii doi ani de la Revolutie si anume un simplu aghiotant al lui Iliescu. Facem o alta paranteza: invinuim pe Basescu si Boc (pe care nu-i respect, repet) ca formeaza o echipa in care primul porunceste si celalalt executa dar uitam ce echipa minunata a alcatuit Iliescu cu Petre Roman tocmai din acest punct de vedere.... E trist, uitam prea usor si vom avea de pierdut! Cine isi uita istoria risca sa o repete ,spune o vorba de mare intelepciune, si uite ca tocmai asta se petrece cu noi acum!
Dumitru Mazilu pare sa fi uitat ca a reclamat de la balconul CC-ului, acum 20 de ani, comportamentul dictatorial al lui Iliescu (e vorba de mitingul de la sfarsitul lui ianuarie 1990...), urland cat il tineau puterile :"Vrem Natiunile Unite!!!" ,facand apel ,prin aceasta, la interventia ONU in tara noastra si la niste alegeri care sa fie supravegheate de aceasta organizatie. A cam uitat....acum era revolutionar si ii tinea si el isonul cat putea lui Iliescu si lui Roman.
Singurul de bun simt a fost Claudiu Iordache. Omul a crezut in schimbare , nu si in "emanati".....
In concluzie , a fost o emisiune complet nereusita pentru ca am fost imbroboditi ca niste copii de clasa I, mai ales in privinta raspunsului la intrebarea :"Cine a tras in noi , dupa 22???". Am fost infasurati pe vorbe de raspunsurile halucinante ale lui Iliescu si Mazilu, acesta din urma cautand sa acrediteze ideea, mai mult sau mai putin direct spus, ca s-a murit......din greseala !!!
In fine, o batjocura la care marturisesc cinstit ca poporul roman nu mai trebuie supus alta data....
A fost lovitura de stat pe fata, Iliescu este cel mai important om din acest scenariu si, daca nu a decedat de batranete pana acum, se datoreaza exclusiv faptului ca Bunul Dumnezeu ii lasa timp sa-si planga pacatele...
Din ce in ce mai multi oameni implicati in "evenimente" s-au "mutat" la cimitir si, batranul Iliescu isi poate permite sa spuna orice!
Nu mai sunt martori prea multi contra lui.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu